Президент прокоментував заяви рф про «бойове зерно»: «хворі люди»

Читать на русском
Володимир Зеленський відреагував на заяви росії про те, що кораблі Чорноморського флоту рф атакували дронами з суден, що використовують в рамках зернової угоди.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський прокоментував заяву росії про те, що з цивільного судна, яке використовували у рамках «зернової угоди», атакували безпілотниками кораблі Чорноморського флоту рф у Севастополі. За його словами, окупанти ставлять світ під загрозу продовольчої кризи.

Про це глава держави заявив у вечірньому відеозверненні.

«Що світ почув? Що нібито хтось із зерновоза запускає дрони... Спочатку вони говорили про «бойових птахів», потім – про «бойових комах», тепер – «бойове зерно»... Пшениця-вбивця, від якої тонуть російські адмірали. Ну що можна сказати? Реально – хворі люди. Але ці хворі люди знову ставлять світ на межу жорсткої продовольчої кризи», – підкреслив Зеленський.

Зеленський прокоментував вихід росії з зернової угоди«Купка людей» в ​​кремлі не має вирішувати, чи продовжать роботу зернові коридори з експорту аграрної продукції.

Він зазначив, що росія є єдиним винуватцем того, що на просторі від західної Африки до східної Азії зростатимуть ціни на продукти. Крім того, рф відповідальна за те, що люди в Ефіопії, Ємені чи Сомалі залишаться із катастрофічним дефіцитом продовольства.

«Поки що факти вказують на те, що керівництво росії більше зацікавлене у загостренні продовольчої кризи, ніж у виконанні підписаних документів. Це, до речі, відповідь усім тим, хто каже про переговори з росією. Зерновий коридор – це дуже конкретний приклад», – додав президент.

Нагадаємо, 29 жовтня стало відомо про те, що росія зупиняє свою участь у зерновій угоді нібито через напад на кораблі Чорноморського флоту.

За словами глави МЗС України Дмитра Кулеби, влада України попереджала про плани росії зруйнувати Чорноморську зернову ініціативу. Москва під фальшивим приводом блокує «зернову ініціативу».

В Україні заявили, що не мають наміру припиняти роботу «зернового коридору», попри ворожі обстріли морських портів та критичної інфраструктури.

Рух 218 суден, які транспортують продукцію з України в межах «зернової угоди», виявилося фактично заблокованим через призупинення країною-агресором участі в ній.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: