Зерновий коридор: НАТО закликало росію терміново відновити угоду

Читать на русском
За словами прес-секретаря НАТО, цей експорт допоміг знизити ціни на продовольство у всьому світі.
Ілюстративне фото

Країні-агресору необхідно в терміновому порядку відновити дію зернової угоди, щоб Україна змогла продовжувати експорт сільгосппродукції в інші країни світу.

Про це заявила прес-секретар НАТО Оана Лунгеску, яку цитує агенство Reuters.

«Президент путін має припинити робити продовольство зброєю і закінчити свою незаконну війну проти України. Ми закликаємо росію переглянути своє рішення і терміново відновити угоду, щоб продовольство потрапило до тих, хто його найбільше потребує», - наголосила Лунгеску.

Зеленський прокоментував вихід росії з зернової угоди«Купка людей» в ​​кремлі не має вирішувати, чи продовжать роботу зернові коридори з експорту аграрної продукції.

Згідно з її словами, зернову угоду, яку було затверджено у Туреччині, підтримують усі країни-члени Північноатлантичного альянсу.

«Цей експорт допоміг знизити ціни на продовольство у всьому світі», - додала прес-секретар Альянсу.

Нагадаємо, 29 жовтня стало відомо про те, що росія зупиняє свою участь у зерновій угоді нібито через напад на кораблі Чорноморського флоту.

За словами глави МЗС України Дмитра Кулеби, влада України попереджала про плани росії зруйнувати Чорноморську зернову ініціативу. Москва під фальшивим приводом блокує «зернову ініціативу». В Україні заявили, що не має наміру припиняти роботу «зернового коридору», попри ворожі обстріли морських портів та критичної інфраструктури.

Тим часом Європейський Союз закликав російську федерацію скасувати своє рішення про вихід із Чорноморської зернової ініціативи.

Згодом стало відомо, що через блокаду рф Україна не змогла відправити корабель з 40 тис. тонн зерна до Ефіопії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: