Через блокаду рф Україна не змогла відправити корабель з 40 тис. тонн зерна до Ефіопії

Читать на русском
Україна призупинила експорт зерна та іншої агропродукції морем через вихід рф із зернової угоди. Сьогодні, 30 жовтня, з порту не зміг вийти корабель з зерном для Ефіопії.
Олександр Кубраков

Україна призупинила експорт зерна та іншої агропродукції морем через вихід рф із «зернової угоди». Сьогодні, 30 жовтня, з порту не зміг вийти корабель з зерном для Ефіопії.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков у Твіттері.

У неділю, 30 жовтня, судно Ikaria Angel з 40 тисячами тонн зерна на борту, що призначалося для Ефіопії, яка перебуває на межі голоду, не змогло вийти в з українського порту. Судно не змогли відправити через блокаду російської федерації після її виходу зі «зернової угоди».

«Ці продукти були призначені для ефіопів, які перебувають на межі голоду. Але через блокування «зернового коридору» росією експорт неможливий», – заявив Кубраков.

Нагадаємо, 29 жовтня стало відомо про те, що росія зупиняє свою участь у зерновій угоді нібито через напад на кораблі Чорноморського флоту.

За словами глави МЗС України Дмитра Кулеби, влада України попереджала про плани росії зруйнувати Чорноморську зернову ініціативу. Москва під фальшивим приводом блокує «зернову ініціативу». В Україні заявили, що не має наміру припиняти роботу «зернового коридору», попри ворожі обстріли морських портів та критичної інфраструктури.

Тим часом Європейський Союз закликав російську федерацію скасувати своє рішення про вихід із Чорноморської зернової ініціативи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: