Затриманий директор «Мотор Січі» Богуслаєв має російське громадянство – «Схеми»

Читать на русском

Президент корпорації Мотор Січ В'ячеслав Богуслаєв, якого СБУ затримала за підозрою у колабораційній діяльності, має російське громадянство вже понад 20 років.
Колаж 24 каналу

Президент корпорації «Мотор Січ» В'ячеслав Богуслаєв, якого СБУ затримала 22 жовтня за підозрою у колабораційній діяльності та допомозі державі-агресору, має російське громадянство з 2000 року.

Про це свідчать документи, які є у розпорядженні журналістів програми «Схеми», передає Радіо Свобода.

У кого з українських політиків та чиновників знаходили російський паспортУ когось із українських політиків та чиновників знайшли російське громадянство – на інфографіці Слово і діло.

Згідно з витягом з системи АС «Роспаспорт», 15 жовтня 2000 року В’ячеслав Богуслаєв звернувся до паспортно-візового відділу внутрішніх справ у Москві з заявою про отримання паспорта громадянина рф, в обмін на радянський паспорт від 1979 року. Дата отримання паспорта громадянина російської федерації – 18 жовтня 2000 року.

Як повідомляється, Богуслаєв також має індивідуальний податковий номер платника податків в росії, прив’язаний до його паспорта громадянина рф. Це підтверджується через сайт російської Податкової служби.

Перевірка номера паспорта у реєстрі Головного управління з питань міграції Міністерства внутрішніх справ рф підтвердила, що номер паспорта не перебуває у переліку недійсних.

Як зазначається, з часу набуття громадянства рф Богуслаєв не лише був керівником корпорації «Мотор Січ», а й був довіреною особою кандидати в президенти України Віктора Януковича, з 2006 року був народним депутатом чотирьох скликань поспіль. Крім того, будучи народним депутатом, Богуслаєв входив до складу комітету Верховної ради з питань національної безпеки і оборони. та мав доступ до держтаємниці.

Поки що журналістам не вдалося зв'язатися з представником Богуслаєва для отримання його коментаря щодо російського громадянства.

Нагадаємо, 22 жовтня ЗМІ повідомили, що правоохоронці затримали директора підприємства «Мотор Січ» В'ячеслава Богуслаєва за підозрою у держзраді.

Наступного дня СБУ підтвердила затримання Богуслаєва. Його підозрюють у незаконному постачанні товарів військового призначення для російської штурмової авіації. СБУ також оприлюднила докази співпраці Богуслаєва з росією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: