Стало відомо, скільки чоловіків у Мелітополі примусово мобілізували окупанти

Читать на русском
В окупованому Мелітополі російські загарбники вже примусово мобілізували до лав армії рф 3 тисячі українців.
Ілюстративне фотоФото – Reuters

У тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області російські загарбники продовжують примусово мобілізувати українських чоловіків до батальйонів рф.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів мер Мелітополя Іван Федоров.

За його словами, росіяни мобілізували до «добровольчих» батальйонів вже 3 тисячі мешканців. Людей, зокрема, забирають посеред вулиці, ведуть у військкома або у комендатуру, ставлять на облік та відпускають.

Доля зрадників: кого із колаборантів на окупованих територіях вже ліквідувалиНа інфографіці Слово і діло – список ліквідованих з початку повномасштабної війни проросійських колаборантів.

«Є приклади, коли також забирали в армію. В цілому в Мелітополі забрали три тисячі мешканців у якісь псевдодобровольчі батальйони, і мобілізація, на жаль, продовжується», – зазначив Федоров.

Водночас він підкреслив, що першими загарбники забрали до лав своєї армії колаборантів та людей, які отримали російські паспорти. Їх можуть зупинити на блокпосту, вивести з машини та відразу відправити в окопи.

Нагадаємо, у Мелітополі окупанти щодня залякують місцеве населення, а також відключають електрику, є проблеми з мобільним зв'язком та інтернетом.

Також у захопленому місті росіяни змушують людей отримувати паспорти рф. Зокрема, таке правило запровадили для працівників комунальних підприємств, якими керують колаборанти та зрадники.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: