Голова Верховного суду попросив СБУ перевірити всіх суддів на громадянство росії

Читать на русском
Очільник найвищого суду в Україні звернувся до спецслужби з проханням перевірити увесь склад суду на можливість наявності російського паспорту.
Всеволод Князєв

Голова Верховного суду Всеволод Князєв звернувся до Служби безпеки України з проханням перевірити увесь суддівський склад на наявність паспорту громадянина російської федерації, який знайшли у судді Богдана Львова.

Про це він розповів в інтерв'ю «Цензор.НЕТ».

«З власної ініціативи я звернувся до Служби безпеки України з проханням перевірити всіх суддів Верховного Суду на наявність російського громадянства. І якщо такі факти підтвердяться і щодо інших осіб, моє рішення щодо них буде таким самим (як щодо Львова, якого відрахували зі складу ВС – ред.)», – підкреслив Князєв.

На його думку, рф не надавала відомостей про своїх громадян у розпорядження СБУ, а тому під час конкурсу до Верховного суду ці питання могли залишитися не до кінця з'ясованими. Голова ВС підкреслив, що наразі необхідно встановити всіх таких суддів, оскільки це створює потенційні ризики роботи на ворога.

У кого з українських політиків та чиновників знаходили російський паспортУ когось із українських політиків та чиновників знайшли російське громадянство – на інфографіці Слово і діло.

«Це стосується роботи людей у будь-якій правоохоронній структурі, суді та й загалом у будь-якому органі державної влади. Тому я думаю, що це питання ширше, ніж перевірка суддів ВС. І особи з громадянством росії можуть бути і в інших державних органах. Тому, на мою думку, СБУ й іншим органам треба докласти більше зусиль і проводити роботу з виявлення таких громадян у всіх державних органах. Ми не можемо зараз зосереджуватися тільки на ВС й казати, що треба перевірити тільки всіх суддів ВС», – додав він.

Нещодавно Касаційний господарський суд не зміг звільнити свого голову Львова. Щоправда після цього голова ВС відрахував Львова зі складу суду, а його повноваження судді припинилися.

Нагадаємо, журналісти програми «Схеми» дізналися, що заступник голови ВС Богдан Львов має російське громадянство. Також вони стверджують, що через офіційний реєстр нерухомості російської федерації журналісти отримали витяг на двокімнатну квартиру на Ленінградському шосе у Москві. Нею володіють навпіл – теща українського судді та його дружина Інна Львова.

По-перше, його дружина теж виявилась громадянкою рф. І цей факт суддя приховав у своїй декларації. Раніше свою частку у власності цієї квартири мав і сам український суддя Богдан Львов. Але передав її дружині, за договором дарування, укладеним 7 червня 2012 року. Записи в офіційному реєстрі нерухомості рф свідчать: правочин був засвідчений за його паспортом громадянина росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: