Опалювальний сезон в умовах війни: скільки житлових будинків вже з теплом

Читать на русском
На сьогоднішній день опалення подали вже до 19 тисяч житлових будинків по всій Україні. Підключення відбуваються за графіком.

На сьогоднішній день опалення подали вже до 19 тисяч житлових будинків по всій Україні. Підключення відбуваються за графіком, без перенесення.

Про це повідомив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, передає пресслужба Мінрегіону.

Опалювальний сезон 2022-2023: як підготуватися до найважчої зими в історії УкраїниПро те, як найбільш надійно підготуватися до опалювального сезону 2022-2023, який обіцяє стати найважчим в історії України – в матеріалі Слово і діло

За його словами, опалення вже підключено до 9,2 тис. об'єктів соціальної інфраструктури у 21 регіоні України та Києві, а також до 19 тис. житлових будинків у 16 ​​регіонах країни.

«Також спільно з регіонами працюємо над різними варіантами для створення стратегічних запасів резервів, щоб оперативно реагувати на виклики та проблемні питання, які можуть виникати з теплом, електрикою та водопостачанням унаслідок ворожих атак», – сказав Чернишов.

Міністр наголосив, що підключення опалення проводиться без змін та переносів. Насамперед підключають лікарні, дитячі садки та школи.

Він також закликав українців економити споживання електроенергії у пікові години.

Нагадаємо, в ОПУ попередили, що зима буде непростою. Через удари росії відключення води, світла і тепла можуть бути по всій Україні.

Як повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, середня температура в будинках становитиме 18 градусів, а мінімально допустима – 16 градусів.

«Слово і діло» з'ясувало, яка мінімально допустима температура в оселях мешканців деяких країн Європи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: