Найскладніша зима: синоптики розповіли, чи чекати на сильні морози

Читать на русском
Якою буде зима 2022–2023. За прогнозом, середня температура очікується вище за норму, а сильні морози не будуть тривалими.
фото УНІАН

Укргідрометцентр прогнозує, що взимку 2022-2023 середня температура очікується на 1-2 градуси вище за норму, а сильні морози не будуть тривалими.

Про це повідомляється на сайті Укргідрометцентру у Facebook.

Опалювальний сезон 2022-2023: як підготуватися до найважчої зими в історії УкраїниПро те, як найбільш надійно підготуватися до опалювального сезону 2022-2023, який обіцяє стати найважчим в історії України – в матеріалі Слово і діло

Синоптики повідомили, що з огляду на дані аналізу температурних показників в Україні за останні 30 років можна зробити такі висновки щодо майбутньої зими 2022-2023.

  • середня температура зимового періоду (грудень-лютий) очікується на 1-2 градуси вище за норму, розраховану за період 1991-2020 рр.;

  • ймовірність тривалих періодів дуже холодної погоди з мінімальною температурою -25...30 градусів в Україні дуже низька;

  • переважно можливі короткочасні істотні похолодання тривалістю 1-5 діб, коли мінімальна температура вночі становитиме -15…-20 градусів північному сході країни до -26 градусів;

перенесення початку опалювального періоду більш пізні терміни та її закінчення більш ранні терміни є обгрунтованим і підтверджується метеорологічними розрахунками.

Нагадаємо, 20 жовтня у Києві стартував опалювальний сезон.

В ОПУ попередили, що зима буде непростою. Через удари росії відключення води, світла і тепла можуть бути по всій Україні.

Як повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, середня температура в будинках становитиме 18 градусів, а мінімально допустима – 16 градусів.

«Слово і діло» з'ясувало, яка мінімально допустима температура у будинках мешканців деяких країн Європи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: