У Києві викрили на шахрайстві співробітника СБУ: деталі

Читать на русском
ДБР затримало у Києві співробітника СБУ, який в умовах воєнного стану вирішив зайнятися шахрайством.

Працівники ДБР затримали у Києві співробітника СБУ, який в умовах воєнного стану вирішив «підзаробити» на поверненні речей, вилучених у підприємця у рамках кримінального провадження.

Про це повідомила пресслужба ДБР у п'ятницю, 28 жовтня.

Ексгенерал СБУ отримав підозру у шахрайстві в особливо великих розмірахЩоб не звільнятись з держпідприємства, він повідомив, що його начебто призвали на військову службу до СБУ. Таким чином, підприємство продовжувало виплачувати йому заробітну платню.

Так, затриманим виявився співробітник Головного управління СБУ у Києві та Київській області.

«Правоохоронець пообіцяв підприємцю начебто сприяти у поверненні комп’ютерної та будівельної техніки, яку вилучили у ході розслідування кримінального провадження. Спочатку він оцінив свої «послуги» у 150 тисяч доларів, але потім спокійно збивав ціну, адже насправді не планував допомагати бізнесмену», – розповіли у відомстві.

У червні співробітник СБУ отримав «аванс» від потерпілого – 10 тисяч доларів. 27 жовтня він отримав другу частину коштів - 30 тис. доларів і був затриманий «на місці злочину» працівниками ДБР.

Затриманому повідомили про підозру за статтею шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України). Санкція статті – позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Наразі відбуваються обшуки за місцем роботи та проживання фігуранта.

Нагадаємо, ексгенерал СБУ отримав підозру у шахрайстві в особливо великих розмірах.

У серпні поліція викрила шахраїв, які нібито збирали гроші для ЗСУ від Обухівської РВА.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: