НАБУ завершило розслідування справи про «шахраїв» з Офісу генпрокурора

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку завершили проводити розслідування факту можливої корупції в діях двох посадовців ОГП.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування кримінального провадження за підозрою двох посадовців Офісу генерального прокурора у підбурюванні до надання неправомірної вигоди нібито своєму керівництву.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«29 червня 2022 року прокурором САП ухвалено рішення про завершення досудового розслідування, яке проводили детективи НАБУ, у справі щодо підбурювання до надання неправомірної вигоди начебто керівництву Офісу генерального прокурора заступником начальника відділу одного з підрозділів установи за пособництва його начальника», – інформує САП.

У НАБУ нагадали, що, за версією слідства, заступник керівника відділу ОГП за попередньою змовою зі своїм керівником запропонував бізнесмену за винагороду вирішити його проблеми, пов'язані з кримінальним переслідуванням. Розслідування щодо цього бізнесмена здійснювали слідчі Головного слідчого управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби за процесуального керівництва прокурорів ОГП. Зокрема, посадовці ОГП пообіцяли домогтися закриття кримінального провадження та повернути підприємцю вилучене під час обшуків майно (комп’ютерну техніку, елітні автомобілі).

За повернення вказаного майна та закриття кримінального провадження посадовці ОГП підбурили бізнесмена до надання їм 100 тисяч доларів для подальшої передачі службовцям ОГП, які займають особливо відповідальне становище. Надалі посадовці змінили свої вимоги, збільшивши суму неправомірної вигоди до 150 тис. дол.

Як писало «Слово і діло» раніше, у справі підозрюваними є начальник відділу підготовки матеріалів щодо дисциплінарної відповідальності ОГП Олег Гальченко-Авілов і його заступник Захар Антипов. Останній нібито звільнений уже з посади.

Нагадаємо, НАБУ та САП викрили на шахрайстві та підбурюванні до надання хабара прокурора Офісу генерального прокурора та його посередника. Пізніше їм повідомили про підозру.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: