В Укравтодорі назвали суму збитків дорогам внаслідок війни

Читать на русском
За час повномасштабної війни в Україні пошкоджено понад 25 тисяч кілометрів доріг, зруйновано 326 мостів та шляхопроводів.
RODRIGO ABD / AP / SCANPIX / LETA

У ході повномасштабної війни з росією державній мережі доріг вже завдано збитків на 973 млрд гривень. Це приблизна оцінка.

Про це в інтерв'ю «Укрінформу» повідомив перший заступник голови Укравтодору Андрій Івко.

Скільки безповоротної фіндопомоги отримала Україна з початку повномасштабної війниУкраїна з початку повномасштабної війни з росією отримала 10,6 млрд доларів безповоротної допомоги від іноземних партнерів. Докладніше – на інфографіці.

«Українська інфраструктура є другою ціллю ворога після наших військових об’єктів. І щодня збитки внаслідок воєнних дій лише зростають – ракетні та артилерійські обстріли не зупиняються. За орієнтовними оцінками, державній мережі доріг вже завдано шкоди на 973 млрд гривень. Звісно, це лише приблизна сума, яка стосується лише того, що вдалося підрахувати фахівцям на підконтрольній Україні території. Статистика фактично щодня змінюється. Адже відразу після деокупації українських земель фахівці служби автомобільних доріг в областях починають обстеження, відповідно, цифра збільшується. Останній приклад – контрнаступ українських сил на Харківщині», – розповів Івко.

За його інформацією, інфраструктурних руйнувань зазнали 15 областей. Останні дані, повідомив Івко, такі: понад 25 тисяч кілометрів доріг пошкоджено, з яких 8,8 тисячі кілометрів – державних; зруйновано 326 мостів та шляхопроводів, 140 – на автошляхах державного значення.

Нагадаємо, станом на липень прямі збитки інфраструктури України в результаті повномасштабної агресії рф становили понад 100 млрд доларів.

Крім того, за сім місяців повномасштабної війни екології України було завдано збитків на один трильйон гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: