Кабмін надав регіонам 5 мільярдів гривень на відбудову інфраструктури

Читать на русском
Уряд виділив 5 мільярдів гривень на відбудову інфраструктури, яка була пошкоджена внаслідок атак російських окупантів.
Ілюстративне фотоФото – Censor.net

Протягом останніх місяців Кабінет міністрів надав регіонам України близько 5 мільярдів гривень на відновлення постраждалої внаслідок обстрілів інфраструктури.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Facebook.

За його словами, нещодавно виділили 300 мільйонів гривень на відновлення Харкова та Харківської області. Ще 37 мільйонів – на відновлення інфраструктури Києва, яку пошкодили російські загарбники.

Росія завдала по енергосистемі України близько 300 ударів – ГалущенкоРосія з минулого понеділка завдала близько 300 ударів по енергосистемі України. Щоб подолати наслідки в ідеалі потрібно скоротити споживання на 20 відсотків.

Також Шмигаль додав, що у межах Фонду енергоефективності запустили програму «Відновлення». Вона допоможе спрямувати кошти на відбудову пошкоджених житлових будинків.

Нагадаємо, після війни відновлення зруйнованих активів України обійдеться в 188 мільярдів доларів, з яких прямі збитки, яких зазнала країна, становлять 110,4 млрд доларів. Це сума мінімальних потреб.

Від початку повномасштабного вторгнення росії, збитки України від війни вже в 1,6 рази перевищили ВВП країни за минулий рік.

Євросоюз надасть Україні 5 млн євро на пілотну програму відновлення будинків, яка стартувала у середині жовтня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: