Справа «Держінформ'юсту»: суд заочно заарештував підозрюваного

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання детектива НАБУ про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо підозрюваного.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд заочно заарештував колишнього директора ТОВ «Зуївський енергомеханічний завод» Гната Кравченка. Його підозрюють у заволодінні понад 7,7 млн грн державного підприємства «Держінформ'юст».

Таке рішення 15 серпня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити. Обрати щодо підозрюваного (Гната Кравченка – ред.) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Після затримання підозрюваного і не пізніше ніж через 48 годин з часу його доставки до місця кримінального провадження розглянути питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м`який запобіжний захід, про що постановити ухвалу», – йдеться в рішенні.

Нещодавно Апеляційна палата ВАКС дозволила проводити заочне розслідування щодо Кравченка.

Як відомо, 27 квітня 2022 року НАБУ і САП повідомили про підозру ексгендиректору ДП «Держінформ'юст» Леоніду Богданову, його ексзаступникам Безпальку та Олені Нетишенській, а також керівнику приватної компанії «Астен-МН» Анні Пономаренко (Волощук) у заволодінні понад 7,7 млн грн.

За даними слідства, впродовж січня 2014 року – лютого 2015 року підозрювані уклали договори на постачання програмного забезпечення для відеоконференцзв'язку TrueConf територіальним органам юстиції і виконавчим службам. Фактично ж компанії, з якими уклали договори, послуги не надавали, а потреби в продукції на той момент взагалі не існувало. Внаслідок таких дій інтересам держави в особі «Держінформ'юст» завдано понад 7,7 млн грн збитків.

Нагадаємо, ВАКС визначив заставу ексгендиректору «Держінформ'юсту» Богданову. Його наразі судять за іншим епізодом заволодіння коштами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: