ВАКС затвердив угоду з експосадовицею «Держінформ'юсту», їй призначили 5 років умовно

Читать на русском
Антикорупційний суд затвердив угоду, укладену між колишньою посадовицею держпідприємства та прокурором САП. Їй призначили умовний строк.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості колишньою заступницею генерального директора державного підприємства «Держінформ'юст» Оленою Нетишенською. Їй призначили 5 років позбавлення волі умовно з іспитовим строком у 2 роки.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«Колегія суддів ВАКС затвердила угоду про визнання винуватості укладену між прокурором САП та колишньою заступницею гендиректора ДП «Держінформ'юст». Вказану особу ВАКС визнав винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України. Суд призначив узгоджене сторонами угоди про визнання винуватості покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років із позбавленням права обіймати посади, пов'язані із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в державних та комунальних органах, установах і організаціях, суб'єктах господарювання держаної та комунальної форм власності строком на 2 роки та зі штрафом у розмірі 17 тисяч гривень. Також за угодою обвинувачена має частково відшкодувати шкоду в розмірі 500 000 грн», – ідеться у повідомленні.

У ВАКС додали, що обвинувачену на підставі ч. 2 ст. 75 КК України звільнено від відбування узгодженого сторонами основного покарання у виді 5 років позбавлення волі з випробуванням, встановивши їй іспитовий строк тривалістю 2 роки.

У повідомленні не вказується прізвище обвинуваченої, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Олену Нетишенську. Саме вона нещодавно пішла на угоду зі слідством.

Нагадаємо, 27 квітня і 13 травня 2022 року НАБУ і САП повідомили про підозру ексгендиректору ДП «Держінформ'юст» Леоніду Богданову, його ексзаступникам Безпальку та Олені Нетишенській, а також керівнику приватної компанії «Астен-МН» Анні Пономаренко (Волощук) у заволодінні понад 7,7 млн грн.

За даними слідства, впродовж січня 2014 року – лютого 2015 року підозрювані уклали договори на постачання програмного забезпечення для відеоконференцзв'язку TrueConf територіальним органам юстиції і виконавчим службам. Фактично ж компанії, з якими уклали договори, послуги не надавали, а потреби в продукції на той момент взагалі не існувало. Внаслідок таких дій інтересам держави в особі «Держінформ'юст» завдано понад 7,7 млн грн збитків. Богданову раніше визначали заставу як запобіжний захід.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: