В Ірані ліквідували полковника Ісламської революції, який міг відповідати за дрони для рф

Читать на русском
В Ірані було ліквідовано полковника і генерала корпусу вартових Ісламської революції. Вони ймовірно відповідали за постачання дронів-камікадзе Shahed-136 росії та інструктаж щодо їх використання.
Ілюстративне фото

Полковника Корпусу вартових Ісламської революції та командира організації «Басідж» Джавада Кіха було вбито вчора, 25 жовтня, вдень у місті Захедан, столиці Белуджистану на південному сході Ірану.

Про це повідомляє іранське інформаційне агентство Tasnim.

Зазначається, що офіцер КВІР, полковник Молашахі був убитий у машині, де сидів поряд з одним із командирів організації «Басідж» Джавадом Кіха. Останній також убитий. Цей підрозділ мобільних «яничарів» режиму звинувачують у жорстокому придушенні антиурядових виступів в Ірані за останні півтора десятки років.

Атаки дронами-камікадзе: проти яких українських міст рф застосовувала іранські безпілотникиРосія використовувала іранські дрони-камікадзе проти Одеси, Миколаєва, Києва, Кривого Рогу, Харкова, Дніпра, Білої Церкви, Запоріжжя, Нікополя. Докладніше – на інфографіці.

При цьому, за деякими даними, саме ці командири відповідали за постачання іранських дронів-камікадзе російської федерації для війни проти України.

Нагадаємо, очільник МЗС Ірану Хусейн Амір-Абдоллахіан заявив, що його країна готова направити військових експертів, які розслідуватимуть звинувачення в постачанні Іраном дронів-камікадзе для росії.

Раніше МЗС України ініціювало розрив дипвідносин з Іраном через постачання дронів росії.

Також повідомлялося, що в четвер, 20 жовтня, Велика Британія запровадила нові санкції проти Ірану за поставку в росію дронів-камікадзе, які застосовуються для атак на Україну.

Напередодні стало відомо, що мобілізованих росіян забезпечують шоломами та бронежилетами з Ірану.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: