Російські окупанти третій день скидають воду з Каховського водосховища

Читать на русском
Російські окупанти третій день скидають воду вниз за течією Дніпра з Каховського водосховища.
wikimedia

Російські окупанти третій день скидають воду вниз за течією Дніпра з Каховського водосховища.

Про це заявив гауляйтер Нової Каховки Херсонщини Володимир Леонтьєв, передає BBC.

За його словами, це робиться, щоб знизити масштаби збитків у разі руйнування греблі на Каховській ГЕС. Джерела BBC підтвердили, що воду з водосховища скидають уже третій день.

Наразі ГЕС продовжує працювати, при цьому три агрегати вийшли з ладу.

Росіяни тікають з Херсона: про що говорить заява Суровікіна та чого чекати від окупантівПро що свідчать заяви нового командувача окупантами – Суровікіна, що чекає на Херсон та з чим можуть зіткнутися ЗСУ – в матеріалі Слово і діло

«ГЕС продовжує працювати, хоча три агрегати вийшли з ладу. Вона не зупиняла роботи на жоден день із 24 лютого. Останній тиждень збільшено скидання води, щоб у разі негативного розвитку подій кількість води, яка хлине вниз за течією, була б меншою», – розповів гауляйтер.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підтвердив, що окупанти замінували дамбу та агрегати Каховської ГЕС – це один із найбільших енергооб'єктів України. За інформацією Інституту вивчення війни, росіяни можуть використати удар по Каховській ГЕС, щоб прикрити свій відступ з-під Херсона.

Українські розвідники стверджують, що російські окупанти замінували Каховську ГЕС ще у квітні, а цього тижня провели роботи з додаткового замінування шлюзів та опор.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: