У МВС оцінили ймовірність теракту на окупованій Каховській ГЕС

Читать на русском
У відомстві зазначають, що для того, щоб розуміти, чи підірвуть росіяни дамбу, чи ні, слід усвідомити їхню мотивацію. Є 2 моменти, на яких вони базуються.

Російські загарбники дійсно можуть підірвати дамбу на окупованій Каховській ГЕС. Як вважають у МВС, треба розуміти, що з того боку – «мавпа з гранатою», від якої можна чекати всього чого завгодно.

Про це радник міністра внутрішніх справ України Ростислав Смірнов заявив у інтерв'ю «24 каналу».

Як зазначив Смірнов, підрив дамби на Каховській ГЕС дійсно можливий, бо по той бік з нами воюють «мавпи з гранатами». Ти не можеш знати, чого від них чекати. Є логічні речі, які кажуть, що це неможливо, але окупантів це може не зупинити.

«В окупантів на Херсонщині одразу ж можуть виникнути проблеми. Так само будуть проблеми з Кримським каналом», – зауважив радник міністра внутрішніх справ України.

Теракт на Каховській ГЕС означатиме застосування зброї масового ураження – ЗеленськийВолодимир Зеленський заявив, що можливий теракт на Каховській ГЕС означатиме застосування росієб зброї масового ураження. Він закликав світ превентивно реагувати на загрозу.

У відомстві зазначають, що для того, щоб розуміти, чи підірвуть росіяни дамбу, чи ні, слід усвідомити їхню мотивацію. Є 2 моменти, на яких вона базується:

  • Це достатньо сильна агонія, бо вони дійсно в жахливому стані й не знають, як інакше зупинити просування ЗСУ.

  • Наступний етап підняття ставок. Вони постійно шукають моменти, де вони можуть зіграти.

«До цього була ЗАЕС, зараз ми говоримо про дамбу, потім вони знову будуть щось нове шукати», – наголосив Смірнов.

Згідно з його словами, слід також зрозуміти й мету, яку переслідують росіяни. По-перше, це пояснення внутрішній пропаганді і населенню своєї мобілізації тощо.

По-друге, також залякування Західних партнерів і нашої влади, щоб посадити за стіл перемовин.

«Цього не буде. Уже навіть на офіційному рівні є указ», – підкреслив радник міністра Монастирського.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підтвердив, що окупанти замінували дамбу та агрегати Каховської ГЕС – це один із найбільших енергооб'єктів України. Згодом стало відомо, що війська рф замінували Каховську ГЕС ще у квітні.

За інформацією Інституту вивчення війни, росіяни можуть використати удар по Каховській ГЕС, щоб прикрити свій відступ з-під Херсона.

18 жовтня командувач російських військ в Україні Сергій Суровікін заявив про «непросту ситуацію під Херсоном» та про можливе «ухвалення непростих рішень».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: