Російський пропагандист Пєгов підірвався на міні під Донецьком – ЗМІ

Читать на русском
Пєгов перебував у Майорську, де знімав терориста Дениса Пушиліна. Пропагандист наступив на міну Лепесток.
фото: Еспресо

В неділю, 23 жовтня, неподалік від тимчасово окупованого Донецька отримав поранення відомий російський пропагандист Семен Пєгов.

Про це повідомляє російське пропагандистське видання Коммерсант.

Зазначається, що у Пєгова поранення в ногу. Його госпіталізували в травматологічний центр.

За даними російських Телеграм-каналів, Пєгова госпіталізували з пораненням в ногу. За даними каналу «Типовий Донецьк», у Пегова відкритий перелом І-ІІ пальців правої стопи, рвані рани підошовної частини стопи. Травму отримано в районі Водяного.

Пропагандисти рф порівнюватимуть воєнний стан з пандемією COVID-19 – деталі кремлівської методичкиКремль рекомендує пропагандистам розповідати росіянам, що із введенням воєнного стану та підвищених рівнів готовності нічого істотного не змінилося. І порівнювати цю ситуацію із досвідом боротьби з ковідом.

Російське видання «Коммерсант» з посиланням на Бориса Рожина заявляє, що пропагандист наступив на міну «Лепесток». Також, у повідомленні йдеться, що Пєгов перебував у Майорську, де знімав терориста Дениса Пушиліна.

У березні Ютуб-канал Пєгова було заблоковано, а потім видалено за порушення правил майданчика.

Варто зазначити, що Пєгов - російський журналіст, пропагандист та письменник, засновник проекту WarGonzo, який займається висвітленням військової тематики та конфліктів. Він також веде власний Телеграм-канал, який пов'язують з російськими спецслужбами.

Пєгова неодноразово помічали на окупованій території України. Він називав себе «воєнкором». Було доведено, що сюжети Пєгова були постановчими.

Нагадаємо, що Кремль рекомендує пропагандистам розповідати росіянам, що із введенням воєнного стану та підвищених рівнів готовності нічого істотного не змінилося. А також порівнювати цю ситуацію із досвідом боротьби з ковідом.

Раніше Зеленський заявив, що Україна працює над санкціями проти пропагандистів та лідерів думок рф.

Також у МЗС України прокоментували указ путіна про «воєнний стан».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: