Пропаганда кремля руйнується через нездатність визнати невдачі рф на Харківщині – ISW

Читать на русском
Нездатність росії визнати невдачі в Харківській області і ефективно створити інформаційні умови для цього, призводить до колапсу російського інформаційного простору.
dsnews.ua

Нездатність росії визнати невдачі в Харківській області та ефективно створити інформаційні умови для цього, призводить до колапсу російського інформаційного простору.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Росія не визнала українські успіхи навколо Харківської області чим призвели до колапсу російського інформаційного простору.

«Пропагандисти кремлівського телебачення запропонували широкий спектр заплутаних пояснень українських успіхів – від виправдання того, що російські сили борються проти всього західного блоку, до применшення важливості російських наземних ліній зв'язку в Куп'янську», – йдеться в повідомленні.

Кремлівські пропагандисти виявилися надзвичайно неорганізованими у своїх викладах: одні підтверджували звільнення певних міст, інші спростовували такі повідомлення. Запрошені експерти також не змогли підтвердити твердження ведучих про те, що успіхи України не є значущими для осі Донбасу. В ISW наголошують, що програми можуть показати справжній хід російської «спецоперації» широкій російській громадськості.

До кордону з росією залишилося 50 км: Залужний про наступ ЗСУ на ХарківщиніЗбройні Сили України просуватися не тільки на південь та схід, а й на північ. В Харківській області українські бійці знаходяться за 50 кілометрів від кордону з росією.

Військові блогери засудили оборонне відомство росії за мовчання, самоізоляцію і спотворення ситуаційної обізнаності в рф. В Інституті зазначають, що російські блогери, швидше за все, прийняли б заяву Міноборони про відступ, якби російський інформаційний простір не був перенасичений кадрами українських успіхів.

Такі невідповідності в повідомленнях ще більше підтверджують оцінку ISW про те, що російське МО стикається з труднощами при реагуванні на несподівані події в рамках встановлених інформаційних рамок, які представляють вторгнення рф в Україну як легку і бездоганну операцію.

«Найголовніше, що такі неусвідомлені інформаційні практики підривають довіру російської громадськості до повідомлень російського МО і руйнують пропагандистський фасад кремля», – підсумовують в ISW.

Нагадаємо, у Міноборони росії заявили, що перекинули війська з Балаклії та Ізюму на Донеччину нібито для досягнення цілей «спецоперації».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: