В окупованому Херсоні прогримів вибух, пропагандисти повідомляють про «теракт»

Читать на русском
У тимчасово окупованому Херсоні в неділю, 23 жовтня стався вибух. Загарбники заявили про нібито теракт та звинуватили ЗСУ.
Getty Images

У тимчасово окупованому Херсоні в неділю, 23 жовтня стався вибух. Загарбники заявили про нібито теракт та звинуватили ЗСУ.

Про це пишуть російські пропагандисти.

Невідома особа прикріпила саморобну вибухівку на стовп та підірвала її, коли повз проїжджала автівка. Російські пропагандисти відразу заявили про теракт та звинуватили у цьому українських військових, стверджуючи, що таким чином намагались вбити окупаційного «начальника СІЗО» Олега Тютюрая.

«Вибухівку примотали до стовпа та активували тоді, коли начальник СІЗО проїжджав за кермом особистого автомобіля повз стовп», – пишуть окупанти.

Так званий заступник голови Херсонської ВЦА Кирил Стремоусов повідомив, що «теракт» стався близько 14:00.

«Саморобний підривний пристрій був прив'язаний до стовпа. Одна людина загинула. Також постраждав ще один херсонець, який проходив поблизу», – йдеться в повідомленні.

Додамо, що в коментарі Суспільному пресофіцер поліції Херсонської області Андрій Кований, зазначив, що поліції про подію нічого не відомо.

Нагадаємо, окупаційна «влада» Херсонської області 22 жовтня закликала мешканців негайно покинути місто через «напружену ситуацію на фронті».

Раніше повідомляли, що Херсон залишила вже значна частина населення. Російські окупанти, що залишилися в місті, переодягаються в цивільний одяг і заселяються в покинуті будинки, готуючись до вуличних боїв.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: