У МЗС прокоментували указ путіна про «воєнний стан»

Читать на русском
Ураз президента країни-агресора володимира путіна щодо запровадження «воєнного стану» на тимчасово окупованих територіях – це черговий приклад злочинів російського керівництва.

Ураз президента країни-агресора володимира путіна щодо запровадження «воєнного стану» на тимчасово окупованих територіях – це черговий приклад злочинів російського керівництва проти української держави та українців.

Про це йдеться в офіційній заяві МЗС України в середу, 19 жовтня.

За інформацією відомства, російська федерація розпочала новий етап терору на тимчасово окупованих територіях України.

«Оголошення так званого «воєнного стану» з боку росії має на меті придушити опір мешканців Луганщини, Донеччини, Запоріжжя та Херсонщини, які виступають проти російської окупації. Навіть масована російська пропаганда не здатна замаскувати провал зусиль росії щодо «анексії» українських територій», - наголосили в МЗС.

Спецтрибунал для путіна: чи вийде засудити президента росії та росіян за воєнні злочиниІснує міжнародний механізм, який вже був успішно застосований у світовій історії – коли потрібно було позбавити влади та притягнути до суду військового злочинця, президента Югославії

Міністерство констатувало, що указ путіна жалюгідний і не несе правових наслідків для України та її громадян, а також для міжнародної спільноти. Однак такий крок є черговим прикладом злочинів російського керівництва проти української держави та українців, переконане зовнішньополітичне відомство.

«Попри агонію режиму в кремлі, Україна продовжуватиме звільняти окуповані території та рятувати своїх людей», - наголошується в заяві.

МЗС України закликає міжнародних партнерів рішуче засудити намір російських окупаційних адміністрацій під виглядом так званого «воєнного стану», позбавити мешканців тимчасово окупованих територій України навіть базових прав людини, а також незаконні плани легалізувати мародерство, примусові депортації й так звану «мобілізацію».

Міністерство також звернулося із закликом якнайшвидше надати Україні сучасні системи протиракетної та протиповітряної оборони, аби захистити громадянське населення від варварських російських ракетних атак та атак дронів-камікадзе.

Нагадаємо, 19 жовтня президент рф володимир путін вирішив запровадити «воєнний стан» в окупованих Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях України.

В Офісі президента заявили, що запровадження президентом росії «воєнного стану» на тимчасово окупованих територіях України це, перш за все, це псевдолегалізація мародерства. На плани та дії ЗСУ рішення ніяк не вплине.

Зазначимо, у РНБО назвали головну мету запровадження рф «воєнного стану» на тимчасово окупованих територіях України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: