Пропагандисти рф порівнюватимуть воєнний стан з пандемією COVID-19 – деталі кремлівської методички

Читать на русском
Кремль рекомендує пропагандистам розповідати росіянам, що із введенням воєнного стану та підвищених рівнів готовності нічого істотного не змінилося. І порівнювати цю ситуацію із досвідом боротьби з ковідом.

Після того, як володимир путін ввів «воєнний стан» в окупованих областях України, а також чотири рівні готовності в росії, пропагандисти отримали нову методичку з кремля. Воєнний стан ЗМІ пропонують порівнювати з пандемією коронавірусу.

Про це повідомляє видання «Медуза», у розпорядженні якого є текст методички.

«Рекомендації» починаються з ключової вказівки для пропаганди: «Важливо заспокоїти аудиторію – нічого суттєвого не змінилося!».

«Воєнний стан» від путіна: чому запровадили та що загрожує українцям на окупованих територіяхПро те, чому окупанти запровадили незаконний воєнний стан на окупованих територіях України та що загрожує українцям, які там перебувають – в матеріалі Слово і діло

Щоб це довести, пропагандисти мають розповідати росіянам, що воєнний стан оголошено «тільки у чотирьох регіонах» (тобто на окупованих Херсонській та Запорізькій областях та на Донбасі), де він діяв і раніше.

Обмеження, які запроваджуються в росії, громадянам «рекомендували» пояснювати турботою про «захист критично важливої інфраструктури».

В адміністрації президента рф «радять» пропаганді провести паралель між введенням воєнного стану та досвідом боротьби з коронавірусом: тоді, як і зараз, російські губернатори отримали додаткові повноваження, а на федеральному рівні координацією роботи займалися прем'єр-міністр та мер Москви.

Росіянам також «рекомендують» пояснювати, що тепер чиновники візьмуться за «мобілізацію промисловості, орієнтування економіки на роботу під завдання армії та заходи підтримки мобілізованих та їхніх сімей». Окремо у методичці кремля зазначено, що це супроводжуватиметься «скороченням бюрократії».

Нагадаємо, 19 жовтня, путін вирішив ввести «воєнний стан» в окупованих Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях України.

Секретар РНБО заявив, що таким чином росія готується до масової депортації населення.

Михайло Подоляк, у свою чергу, вважає, що «воєнний стан» – це, перш за все, псевдолегалізація мародерства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: