Нового прем'єра Британії можуть обрати до 31 жовтня

Читать на русском
У Консервативній партії Великої Британії планують обрати нового прем’єр-міністра до 31 жовтня.
Mind.ua

Вибори нового лідера Консервативної партії та, відповідно, прем'єр-міністра Великої Британії хочуть провести до 28 жовтня, і він зможе обійняти посаду до 31 жовтня.

Про це заявив голова процедурного Комітету-1922 (який визначає правила, за якими члени партії обирають та звільняють лідера) Грем Брейді, повідомляє Sky News.

«Hasta la vista, baby»: Джонсон виголосив прощальну промову в Палаті громадУ середу, 20 липня, прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон виголосив прощальну промову в Палаті громад напередодні своєї відставки.

«Я розмовляв із керівником партії Джейком Беррі, і він підтвердив, що до п'ятниці, 28 жовтня, можна буде провести голосування та завершити вибори лідера. Тому у нас має бути новий лідер до фінансового звіту, який відбудеться 31 жовтня», – наголосив Брейді.

При цьому він зазначив, що це «не та ситуація», на яку він сподівався.

Нагадаємо, сьогодні, 20 жовтня, прем'єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс оголосила, що подає у відставку.

За даними The Times, Борис Джонсон планує виставити свою кандидатуру у конкурсі на цю посаду.

6 вересня Трас офіційно обійняла посаду прем'єр-міністра Великої Британії. Повідомлялося, що готується візит до Ліз Трасс до України. Також вона обіцяла збільшити допомогу Україні наступного року.

7 липня стало відомо про те, що Борис Джонсон йде у відставку з посад прем'єр-міністра Британії та лідера Консервативної партії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: