«Hasta la vista, baby»: Джонсон виголосив прощальну промову в Палаті громад

Читать на русском
У середу, 20 липня, прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон виголосив прощальну промову в Палаті громад напередодні своєї відставки.

У середу, 20 липня, прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон виголосив прощальну промову в Палаті громад напередодні своєї відставки - він закликав свого наступника триматися ближче до американців та заступатися за українців.

Про це повідомляє видання Sky News.

«Я хочу використати останні кілька секунд, пане спікер, аби дати кілька порад моєму наступнику, ким би він чи вона не була. По-перше, тримайтеся ближче до американців, заступайтеся за українців, заступайтеся за свободу та демократію», - заявив він.

Окрім цього британський чиновник також закликав свого наступника знизити податки в країні, а також зробити її найкращим місцем для життя та інвестицій.

Прем'єр сказав, що виконав свою місію. За його словами, він «пережив пандемію та допоміг захистити іншу країну від варварства». Насамкінець він додав, що важливий не твіттер, а люди, які привели політиків на їхні посади.

Джонсон завершив свій виступ відомою крилатою фразою з фільму Термінатор «Hasta la vista, baby», що в перекладі означає «До зустрічі, крихітко».

Нагадаємо, 7 липня стало відомо про те, що Борис Джонсон іде у відставку з посад прем'єр-міністра Великої Британії та лідера Консервативної партії. Ім'я нового очільник уряду стане відоме 5 вересня.

Після оголошення про відставку Джонсон провів телефонну розмову з Володимиром Зеленським і запевнив, що Велика Британія продовжуватиме надавати важливу оборонну допомогу Україні доти, доки це буде необхідно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: