Британські консерватори обговорять відставку Ліз Трасс – The Guardian

Читать на русском
Представники Консервативної партії Великобританії організують зустріч, на якій обговорять відставку Ліз Трасс з посади прем'єр-міністра.
Ліз ТрассФото – AAP

У Великій Британії високопоставлені представники Консервативної партії організують зустріч. На ній обговорять відставку прем'єр-міністра Ліз Трасс.

Про це повідомляє The Guardian.

Зазначається, що зустріч має відбутися 17 жовтня. Частина консерваторів хоче допомогтися швидкого усунення Трасс з посади та відставки частини уряду через «провал її програми зменшення податків».

Британії слід не піддаватися на погрози путіна, а слід допомагати Україні – ТрассБританії, а також її союзникам не потрібно піддаватися на погрози лідера країни-агресора володимира путіна, а навпаки, збільшити допомогу Україні та тиск на москву.

Відповідне рішення ухвалили на тлі того, що Трасс звільнила міністра фінансів Квасі Квартенга через реформу, яка обрушила фунт стерлінгів. Крім того, у кабміні слабшає підтримка прем’єра.

«Вона зараз у залі очікування і знає про це. Зараз це питання часу, чи візьме вона участь у процесі і піде певною мірою на своїх умовах, чи спробує чинити опір і буде витіснена», – заявив ексміністр, який побажав залишитися анонімним.

На зустріч запросили від 15 до 20 ексміністрів та інших членів парламенту. Ініціаторами заходу називають прихильників Ріші Сунака, який був суперником Трасс під час виборів.

Нагадаємо, Ліз Трасс закликала європейських лідерів відмовитися від постачання енергоресурсів з країни-агресора. Війна в Україні показала, наскільки Європа залежить від російського постачання.

Також Трасс обіцяла збільшити допомогу Україні у наступному році. Стало відомо, що до неї увійде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: