Ліз Трасс подала у відставку з посади прем'єр-міністра Британії

Читать на русском

У четвер, 20 жовтня, Ліз Трасс оголосила, що залишає посаду прем'єр-міністра Британії після 45 днів перебування на ній.

У четвер, 20 жовтня, Ліз Трасс оголосила, що залишає посаду прем'єр-міністра Британії після 45 днів перебування на ній.

Про це вона повідомила під час брифінгу.

Ліз Трасс розпочала свій сьогоднішній виступ із того, що прийшла до влади «за часів великої економічної та міжнародної нестабільності». За її словами, Британію «надто довго стримували низькі темпи економічного зростання». Вона зазначила, що була обрана своєю партією із мандатом змінити це.

За словами Трасс, її уряд «сплатив рахунки за електроенергію» та скоротив національне страхування, а також «виклав бачення економіки з низькими податками та високим зростанням, яка скористалася б свободами Brexit».

Liz Truss resigns as prime minister in statement outside Downing street – watch liveGuardian News

«Я визнаю, що з огляду на ситуацію я не можу виконати мандат, на який я була обрана Консервативною партією», - додала вона.

Трас також підкреслила, що вона залишиться на посаді, доки не буде обрано її наступника. Вибори, як повідомила Трасс, відбудуться вже наступного тижня.

Раніше стало відомо, що частина консерваторів хотіла добитися швидкого усунення Трас від посади та відставки частини уряду через «провал її програми зменшення податків». Відповідне рішення ухвалили на тлі того, що Трасс звільнила міністра фінансів Квасі Квартенга через реформу, яка обвалила фунт стерлінгів. Крім того, у кабміні поступово слабшала підтримка прем'єра.

Нагадаємо, 6 вересня Трас офіційно обійняла посаду прем'єр-міністра Великої Британії. Трас зустрілася з королевою Єлизаветою II у замку Балморал та прийняла пропозицію сформувати свій кабінет.

7 липня стало відомо про те, що Борис Джонсон йде у відставку з посад прем'єр-міністра Великобританії та лідера Консервативної партії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: