ВАКС дозволив заочне розслідування стосовно ексчлена «Центренерго»

Читать на русском

Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання детектива НАБУ про здійснення спеціального досудового розслідування стосовно підозрюваного.

Вищий антикорупційний суд надав дозвіл Національному антикорупційному бюро проводити заочне розслідування стосовно колишнього члена ПАТ «Центренерго» Олександра Уварова. Його підозрюють у зловживаннях на 8,25 млн грн.

Таке рішення 18 жовтня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити. Надати дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно підозрюваного (Олександра Уварова – ред.) у кримінальному провадженні № 52020000000000379 від 12.06.2020 р. Відомості про здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні № 52020000000000379 від 12.06.2020 р. стосовно (Олександра Уварова – ред.), підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України, невідкладно, але не пізніше 24 годин після постановлення ухвали, внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань і публікувати в засобах масової інформації загальнодержавної сфери розповсюдження та на офіційному веб-сайті Офісу генерального прокурора», – йдеться в рішенні.

Вказане повідомлення про початок заочного розслідування стосовно Уварова оприлюднене на сайті Офісу генпрокурора.

Нагадаємо, 20 вересня НАБУ і САП повідомили про підозру двом ексчленам правління ПАТ «Центренерго», чинному начальнику одного з департаментів ПАТ «Центренерго» та директору приватного підприємства «Юнайтед Енерджі».

Як встановило слідство, у листопаді 2019 року ПАТ «Центренерго» уклало з приватною компанією «Юнайтед Енерджі» договір на поставку газу, а у травні 2020 року здійснило передоплату за законтрактований обсяг газу на червень 2020 року. Втім, газ поставили лише на частину передоплати, а заборгованість, яка виникла перед ПАТ «Центренерго» вирішили нівелювати, піднявши ціну вже фактично поставленого газу шляхом підроблення офіційних документів. В результаті, ПАТ «Центренерго» завдано збитків на суму 8,25 млн грн.

Нещодавно НАБУ викликало на допит в якості підозрюваного ексчлена «Центренерго» Олександра Уварова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: