Апеляція ВАКС залишила без змін заставу ексчлену «Центренерго»

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для зміни запобіжного заходу експосадовця державної компанії, залишив йому заставу з обов'язками.
Апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін запобіжний захід колишнього члена правління ПАТ «Центренерго» Ярославу Громку у вигляді 3,72 млн грн застави з обов'язками. Його підозрюють у причетності до зловживань на 8,25 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

«Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційну скаргу захисника експосадовця ПАТ «Центренерго» на ухвалу слідчого судді ВАКС від 23 вересня 2022 року про застосування понад 3,7 млн грн застави. За результатами розгляду колегія суду залишила апеляційну скаргу захисника підозрюваного без задоволення, а ухвалу слідчого судді – без змін», – інформує суд.

У повідомленні не вказується прізвище підозрюваного, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Громка. Саме йому обрали запобіжний захід у понад 3,7 млн грн застави.

Нагадаємо, 20 вересня НАБУ і САП повідомили про підозру двом ексчленам правління ПАТ «Центренерго», чинному начальнику одного з департаментів ПАТ «Центренерго» та директору приватного підприємства «Юнайтед Енерджі».

Як встановило слідство, у листопаді 2019 року ПАТ «Центренерго» уклало з приватною компанією «Юнайтед Енерджі» договір на поставку газу, а у травні 2020 року здійснило передоплату за законтрактований обсяг газу на червень 2020 року. Втім, газ поставили лише на частину передоплати, а заборгованість, яка виникла перед ПАТ «Центренерго» вирішили нівелювати, піднявши ціну вже фактично поставленого газу шляхом підроблення офіційних документів. В результаті, ПАТ «Центренерго» завдано збитків на суму 8,25 млн грн.

Нещодавно НАБУ викликало на допит в якості підозрюваного ексчлена «Центренерго» Олександра Уварова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: