8,25 млн грн збитків «Центренерго»: підозрюваним визначили запобіжні заходи

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув клопотання НАБУ і САП про арешту підозрюваних у справі про збитки єдиної в Україні державної енергогенеруючої компанії.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд відмовився заарештувати керівника департаменту матеріально-технічного забезпечення ПАТ «Центренерго» Володимира Мельничука і призначив йому заставу. Посадовця підозрюють у зловживаннях.

Таке рішення 22 вересня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ і прокурор САП просили заарештувати Мельничука з альтернативою застави. Втім суддя відмовився відправити керівника департамент МТЗ «Центренерго» під варту. Суд визначив йому 4 217 700 грн застави з наступними обов'язками: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися за межі Київської області (крім міста Києва) без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та підозрюваними; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Також 22 вересня ВАКС відмовився заарештувати директора ТОВ «Юнайтед Енерджі» Андрія Короткевича-Лещенка. Йому теж визначили заставу, але розміром 2,08 млн грн з покладанням таких обов'язків: прибувати за першою вимогою; не відлучатись поза межі Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування щодо обставин, які розслідуються у даному кримінальному провадженні та викладених у повідомленні про підозру зі свідками та іншими підозрюваними, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

В самих ухвалах не вказуються прізвища підозрюваних, проте, за даними «Слово і діло», йдеться саме про Мельничука та Короткевича-Лещенка.

Нагадаємо, 20 вересня НАБУ і САП повідомили про підозру двом ексчленам правління ПАТ «Центренерго», чинному начальнику одного з департаментів ПАТ «Центренерго» та директору приватного підприємства «Юнайтед Енерджі». Як встановило слідство, у листопаді 2019 року ПАТ «Центренерго» уклало з приватною компанією «Юнайтед Енерджі» договір на поставку газу, а у травні 2020 року здійснило передоплату за законтрактований обсяг газу на червень 2020 року. Втім, газ поставили лише на частину передоплати, а заборгованість, яка виникла перед ПАТ «Центренерго» вирішили нівелювати, піднявши ціну вже фактично поставленого газу шляхом підроблення офіційних документів. В результаті, ПАТ «Центренерго» завдано збитків на суму 8,25 млн грн. Нещодавно НАБУ викликало на допит в якості підозрюваного ексчлена «Центренерго» Олександра Уварова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: