ВАКС визначив заставу ексчлену правління «Центренерго»

Читать на русском
Антикорупційний суд визначив заставу колишньому члену правління державної компанії, якого підозрюють у зловживаннях.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд визначив 3,72 млн грн застави колишньому члену правління ПАТ «Центренерго» Ярославу Громку. Його підозрюють у причетності до зловживань на 8,25 млн грн.

Таке рішення 23 вересня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного (Ярослава Громка – ред.) запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 1500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 3 721 500 грн», – йдеться в рішенні.

В самій ухвалі не вказується прізвище підозрюваного, однак, за даними «Слово і діло», йдеться саме про Громка.

Нагадаємо, 20 вересня НАБУ і САП повідомили про підозру двом ексчленам правління ПАТ «Центренерго», чинному начальнику одного з департаментів ПАТ «Центренерго» та директору приватного підприємства «Юнайтед Енерджі».

Як встановило слідство, у листопаді 2019 року ПАТ «Центренерго» уклало з приватною компанією «Юнайтед Енерджі» договір на поставку газу, а у травні 2020 року здійснило передоплату за законтрактований обсяг газу на червень 2020 року. Втім, газ поставили лише на частину передоплати, а заборгованість, яка виникла перед ПАТ «Центренерго» вирішили нівелювати, піднявши ціну вже фактично поставленого газу шляхом підроблення офіційних документів. В результаті, ПАТ «Центренерго» завдано збитків на суму 8,25 млн грн.

Нещодавно НАБУ викликало на допит в якості підозрюваного ексчлена «Центренерго» Олександра Уварова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: