НАБУ викликало на допит ексчлена дирекції «Центренерго»

Читать на русском
Антикорупційне бюро оприлюднило повістку про виклик колишнього посадовця єдиної в Україні державної енергогенеруючої компанії.

Національне антикорупційне бюро викликало на допит колишнього члена дирекції ПАТ «Центренерго» Олександра Уварова як підозрюваного. Йому інкримінують зловживання службовим становищем.

Відповідна повістка була оприлюднена на сайті НАБУ минулого тижня.

«Повістка про виклик Уварова Олександра Ігоровича, 20.02.1975 року народження Вам необхідно прибути 29 вересня 2022 року о 10:00 до Національного антикорупційного бюро України за адресою: м. Київ, вул. Василя Сурикова, 3, для допиту як підозрюваного у кримінальному провадженні №52020000000000379 від 12.06.2020», – йдеться на сайті.

Як відомо, 20 вересня НАБУ і САП повідомили про підозру двом ексчленам правління ПАТ «Центренерго», чинному начальнику одного з департаментів ПАТ «Центренерго» та директору приватного підприємства «Юнайтед Енерджі». Як встановило слідство, у листопаді 2019 року ПАТ «Центренерго» уклало з приватною компанією «Юнайтед Енерджі» договір на поставку газу, а у травні 2020 року здійснило передоплату за законтрактований обсяг газу на червень 2020 року. Втім, газ поставили лише на частину передоплати, а заборгованість, яка виникла перед ПАТ «Центренерго» вирішили нівелювати, піднявши ціну вже фактично поставленого газу шляхом підроблення офіційних документів. В результаті, ПАТ «Центренерго» завдано збитків на суму 8,25 млн грн.

Нагадаємо, раніше НАБУ та САП викрили ще одну схему на «Центренерго». Як встановило слідство, у 2018-2019 роках посадові особи ПАТ «Центренерго» забезпечили перемогу у трьох тендерних закупівлях наперед визначеного суб'єкта господарювання приватної форми власності та закупили за його посередництвом за завищеними цінами трубну продукцію. Вказане було закуплено для потреби підприємства, що входило до складу «Центренерго».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: