ЗМІ з'ясували, хто блокує реструктуризацію боргів «Нафтогазу»

Читать на русском
Компанія VR Capital блокує спроби Нафтогазу реструктуризувати свій борг. Власники облігацій вважають, що НАК здатний виплатити борги і що рішення про відстрочку є політично вмотивованим.

Лондонський хедж-фонд VR Capital блокує спроби НАК «Нафтогаз України» провести реструктуризацію свого боргу. «Нафтогаз», нагадаємо, хоче відстрочити виплати на два роки.

Про це повідомляє видання Financial Times із посиланням на джерела.

«Нафтогаз» у липні отримав від уряду вказівку провести реструктуризацію, щоб зберегти кошти для імпорту природного газу та підготовки до опалювального сезону.

Проте власники облігацій із терміном погашення у 2022 та 2026 роках відхилили пропозиції компанії, що призвело до дефолту «Нафтогазу». Інвестори в облігації 2024 року, навпаки, ухвалили план, що дозволяє відстрочити 600 млн євро основних платежів і 90 млн євро відсотків.

За словами джерел видання, хедж-фонд VR, очолюваний Річардом Дейтцем, є великим власником облігацій і відіграв провідну роль у блокуванні планів компанії.

«Тримачі облігацій, до яких входять як хедж-фонди, так і традиційні керуючі активами, стверджують, що «Нафтогаз» легко може погасити свої облігації і що рішення про відстрочку платежів продиктоване політичними міркуваннями. Існує багато розчарувань, що компанія не зробила виплати», — пише видання з посиланням на джерело.

VR відмовилася від коментарів

Нагадаємо, у липні «Нафтогаз» допустив технічний дефолт за єврооблігаціями – компанії відмовили у дворічній відстрочці з виплати відсотків та погашення єврооблігацій.

Термін виплат «Нафтогазу» власникам єврооблігацій закінчився 26 липня. У той же день стало відомо, що Кабмін не дозволив компанії погасити заборгованість, доручивши керівництву невідкладно розпочати другий раунд переговорів щодо реструктуризації боргу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: