Кабмін не погодив погашення «Нафтогазом» боргу щодо єврооблігацій – ЗМІ

Читать на русском
Кабмін не надав дозволу «Нафтогазу» на погашення заборгованнсті по єврооблігаціям на $335 млн, виплати за якими мають бути здійснені 26 липня.

Кабмін не надав дозволу «Нафтогазу» на погашення заборгованості по єврооблігаціям на $335 млн, виплати за якими мають бути здійснені 26 липня, доручивши керівництву компанії невідкладно розпочати другий раунд переговорів з інвесторами щодо реструктуризації боргу.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на джерело в уряді.

«Уряд доручив НАК «Нафтогаз» невідкладно розпочати другий раунд переговорів з інвесторами щодо реструктуризації боргу. Це відповідь на лист «Нафтогазу» щодо погодження виплат кредитних зобов'язань НАК. Йшлося про суми $335 млн тіла кредиту та 45 млн євро відсотків», – сказав співрозмовник ЗМІ.

Утримувачів облігацій «Нафтогазу» закликали не погоджуватися на заморожування боргуВласників облігацій Нафтогазу закликали відхилити запит на дворічне відстрочення виплат за боргами. Юристи вважають, що компанія не має грошового дефіциту.

За його словами, основою умов другого раунду має стати аналогічний процес, започаткований Міністерством фінансів про відстрочку виплат за суверенними єврооблігаціями України.

«Іноземні партнери можуть не зрозуміти дії, за яких державний борг ми скорочуємо, а приватним інвесторам йдуть виплати. І наполегливі спроби «Нафтогазу» сплатити за боргом вже спричинили певні занепокоєння у ключових кредиторів держави», – заявило джерело в уряді.

Нагадаємо, власники єврооблігацій «Нафтогазу» не підтримали пропозицію щодо відтермінування виплат на два роки. 26 липня вони мали отримати виплати основної суми заборгованості та відсотків.

Раніше «Нафтогаз» попросив усіх міжнародних кредиторів про дворічне відтермінування з виплати відсотків та погашення єврооблігацій.

За словами Юрія Вітренко, це пов'язано з рішенням уряду накопичити до опалювального сезону 19 млрд кубів газу та необхідністю знайти кошти на ці цілі.

Крім того, зі ЗМІ стало відомо, що Нафтогаз просить 150 млрд. гривень прямого бюджетного фінансування на закупівлю газу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: