Глава «Нафтогазу» назвав розмір боргу «Газпрому» за транзит

Читать на русском
Газпром винен Нафтогазу близько 200 млн доларів за транзит, сума постійно зростає. Крім того, можливе зупинення росією транзиту газу через Україну також може розглядатися в арбітражному суді.

Обсяг недоплати російського «Газпрому» НАК «Нафтогаз України» за транзит становить близько 200 млн доларів, сума зростає з кожним днем.

Про це в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна» повідомив голова «Нафтогазу» Юрій Вітренко.

«Приблизно 200 млн доларів. Це те, що не доплатили станом на вересень, але ця сума збільшується щодня», – зазначив Вітренко.

За його словами, вимога щодо недоплати – це перша вимога, зафіксована в арбітражному проханні, а далі компанія працює над іншими вимогами.

Крім того, можливе зупинення росією транзиту газу через Україну, до чого готується «Нафтогаз», також може стати одним із предметів розгляду в арбітражі.

«Виставляти рахунки (після зупинки транзиту – ред.) будемо, і можливо, зупинка транзиту теж буде одним із предметів розгляду арбітражем – треба бути готовим до цього», – додав глава української компанії.

Нагадаємо, 9 вересня «Нафтогаз» офіційно подав прохання про арбітраж проти російського «Газпрому» до Міжнародного арбітражного суду. Російська компанія з травня порушує правило контракту «качай чи плати».

«Газпром» заявив, що не визнає вимоги «Нафтогазу» щодо розгляду в арбітражі, а також пригрозив, що подальші спроби домагатися розгляду спору можуть призвести до санкцій проти української компанії.

Вітренко зазначив, що незважаючи на погрози, «Нафтогаз» від позову не відмовиться.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: