«Нафтогаз» оголосив дефолт за облігаціями

Читать на русском
«Нафтогаз України» оголосив про дефолт за єврооблігаціями. Про це повідомляє офіційний сайт компанії у вівторок, 26 липня.

«Нафтогаз України» оголосив про дефолт за єврооблігаціями.

Про це повідомляє офіційний сайт компанії у вівторок, 26 липня.

У компанії зазначили, що минулого тижня Кабмін зобов'язав НАК робити якісь дії щодо єврооблігацій лише після окремого погодження з урядом. Керівництво наперед звернулося за погодженням виплат за єврооблігаціями, оскільки на рахунках було достатньо коштів. Однак не отримало дозволу провести їх.

«Таким чином, уряд пішов на дефолт щодо єврооблігацій НАК «Нафтогаз України». Оскільки невиконання зобов'язань щодо єврооблігацій практично позбавило Нафтогаз доступу до міжнародного ринку капіталу, КМУ своєю забороною на їхню виплату фактично взяв на себе повну відповідальність за залучення коштів, необхідних для імпорту природного газу для проходження опалювального сезону 2022/2023», - повідомили у компанії.

Голові «Нафтогазу» Вітренку загрожує звільнення – журналістОфіс президента незадоволений роботою Юрія Вітренка та вже шукає голові Нафтогазу заміну, повідомляє журналіст.

Нагадаємо, сьогодні ЗМІ писали про те, що Кабмін не надав «Нафтогазу» дозвіл на погашення заборгованості з єврооблігацій на суму $335 млн, виплати за якими мають бути здійснені 26 липня, доручивши керівництву компанії невідкладно розпочати другий раунд переговорів з інвесторами щодо реструктуризації боргу.

Раніше «Нафтогаз» попросив усіх міжнародних кредиторів про дворічне відтермінування з виплати відсотків та погашення єврооблігацій.

За словами Юрія Вітренко, це пов'язано з рішенням уряду накопичити до опалювального сезону 19 млрд кубів газу та необхідністю знайти кошти на ці цілі.

Крім того, зі ЗМІ стало відомо, що Нафтогаз просить 150 млрд. гривень прямого бюджетного фінансування на закупівлю газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: