Вітренко готовий піти у відставку, якщо це допоможе реструктуризувати борг «Нафтогазу» – Reuters

Читать на русском
Юрій Вітренко готовий залишити посаду голови Нафтогазу, якщо це допоможе компанії з реструктуризацією боргу. Втім, таких знаків із боку інвесторів він не бачить.

Голова НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко готовий піти у відставку, якщо це допоможе реструктурувати борг компанії.

Про це пише Reuters.

«Звичайно, для блага країни… якщо йдеться про це. Я не одружений з цією посадою», – сказав Вітренко агентству у відповідь на запитання, чи він піде у відставку, якщо це допоможе переконати інвесторів підтримати заморожування виплат за боргами.

При цьому він додав, що не чув «навіть натяку» на те, що зміна генерального директора вплине на рішення інвесторів щодо реструктуризації.

Вітренко зазначив, що рішення про реструктуризацію було ухвалено урядом, а не самим "Нафтогазом" – компанія сподівалася продовжувати виплачувати свій борг, використовуючи кредит Європейського банку реконструкції та розвитку.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що «Нафтогаз» домовився з власниками єврооблігацій, термін погашення яких настає у липні 2024 року, про відстрочення виплат.

Наприкінці липня компанія допустила технічний дефолт за єврооблігаціями.

«Нафтогазу» відмовили у дворічній відстрочці щодо виплати відсотків та погашення єврооблігацій. Кабмін не дозволив компанії погасити заборгованість, доручивши керівництву невідкладно розпочати другий раунд переговорів щодо реструктуризації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: