Українські військові скаржаться на збої у роботі Starlink – FT

Читать на русском
Українські захисники скаржаться, що на фронті є проблеми з роботою терміналів Starlink. На цю заяву відреагував Ілон Маск.
Ілюстративне фотоФото – Getty Images

Українські захисники, які знаходяться на передовій, поскаржилися на якість роботи терміналів Starlink.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела.

У виданні зазначають, що деякі відключення терміналів призвели до «катастрофічних» втрат зв’язку протягом останніх тижнів. Збої фіксували, коли ЗСУ проривалися на окуповані території Харківської та Херсонської областей.

Жертва пропаганди чи профан у політиці: що Ілон Маск говорив і що зробив для УкраїниІлон Маск підірвав Twitter своїм планом щодо закінчення війни в Україні. Що мільярдер раніше говорив та чим допомагав Україні – на інфографіці.

Крім того, проблеми у зв’язку виникали вздовж лінії фронту у східній частині Харківської області, Донецькій та Луганській областях. Через це військові дзвонили на «червону лінію».

За словами координатора Благодійного фонду Сергія Притули Романа Синіцина, зв’язок міг відключатися через те, що SpaceX намагался запобігти використанню Starlink росіянами. Це відбулося у районах, які щойно деокупували, але офіційну інформацію про це ще не було надано.

Ілон Маск відреагував на матеріал FT. Він написав у Twitter, що у статті наведені помилкові дані. Він наголосив, що передача терміналів обійшлась SpaceX у 80 мільйонів доларів, а до кінця року перевищить 100 мільйонів доларів.

«Що стосується того, що відбувається на полі бою, це засекречено», – додав він.

Нагадаємо, днями Ілон Маск оприлюднив свій «мирний план» для закінчення війни росії та України. Пропозицій вивести російські війська там не було, натомість була ідея провести на окупованих територіях повторний референдум та залишити Крим у складі рф.

Президент Володимир Зеленський відреагував на «пропозиції» досягнення українсько-російського миру від Ілона Маска. У відповідь він опублікував допис із запитанням, який саме Маск подобається людям – той, який підтримує Україну чи росію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: