Мер Білгород-Дністровського заявив, що його під час обшуку побили працівники СБУ

Читать на русском
Міський голова додав, що планує звернутися до президента, голови СБУ та Генерального прокурора.
Віталій ГражданУкраїнська правда

Служба безпеки України прийшла з обшуком до мера Білгород-Дністровського, члена ОПЗЖ Віталія Граждана. При цьому, він заявив, що його побили співробітники СБУ, а голова Одеської ОВА Максим Марченко просив про його відставку.

Про це Граждан розповів у відеозверненні, яке опублікував у Фейсбуці, а також повідомляє «Главком» у Телеграм-каналі.

Варто зазначити, що мера Білгород-Дністровського давно звинувачують у симпатії до росії та колабораціонізму.

«До мене зранку приїхали співробітники СБУ, начебто по якійсь там кримінальній справі про порушення ведення війни, проводити обшук. Після того, як вони провели обшук, нічого не знайшли. Вже були підписані протоколи. Потім, коли вже закінчилась слідча дія, були підписані протоколи, я прошу зосередити на цьому увагу, ми підписали всі документи. Я намагався вийти з кабінету, разом з тим співробітники спецпідрозділу, яких було троє, вони почали мене бити, скрутили, поклали на землю, коли клали на землю, били мені по обличчю», - повідомляє мер.

При цьому, Граждан заявив, що представник прокуратури вручив йому підозру про нанесення Григорію Мельниченку тілесних ушкодження (стаття 350 ч.2) під час бійки на засіданні сесії райради 7 липня.

Крім того, він стверджує, що про його відставку просив голова Одеської ОВА Максим Марченко.

«Я відмовився писати заяву на звільнення, тому що я нічого не скоював, я захищаю інтереси громади. Після цього почався пресинг, почалися кримінальні переслідування», – додав він.

Водночас, Граждан додав, що планує звернутися до президента, голови СБУ та Генерального прокурора.

Нагадаємо, що напередодні працівники СБУ викрили у Луганській області 30 колаборантів, які причетні до викрадень, катувань і пограбування.

Також нагадаємо, що 30 серпня детективи НАБУ спільно із департаментом контррозвідки Служби безпеки України провели понад 20 обшуків у Запоріжжі. Зокрема у приміщеннях міськради, обласної військової обладміністрації, складських приміщеннях та у житлових приміщеннях можливих причетних до злочину осіб.

Під час обшуків у посадовців Запорізької міської ради виявлено незареєстровану вогнепальну зброю та набої до неї, а також грошові кошти в значних обсягах. У СБУ зазначали, що також було знайдено речовини, схожі на наркотичні засоби. Їх відправили на експертизу.

Вищий антикорупційний суд надав дозвіл на здійснення примусового відбирання біологічних зразків у фігуранта кримінального провадження за фактом імовірного розкрадання гуманітарної допомоги в Запорізькій області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: