В ОПУ спрогнозували, як довго росія може атакувати Україну іранськими дронами

Читать на русском
Країна-агресор, навіть при використанні по 100 безпілотників на добу, може активно атакувати Україну протягом місяця.
Ілюстративне фотоkonkurent.ua

Країна-агресор може активно атакувати Україну іранськими дронами-камікадзе ще протягом наступних 2-3 місяців.

Про це повідомляє радник Офісу президента Олексій Арестович в ефірі «Фейгін Live».

Згідно з його словами, росія отримала першу партію дронів-камікадзе від Ірану, яка складалася із 300 безпілотників. При цьому, як він зазначив, друга партія буде набагато більшою. Так, президент України Володимир Зеленський раніше повідомляв, що рф замовила в Ірану ще 2400 дронів-камікадзе.

Постачальник дронів для росії з посольством у Києві: як розвивалися дипвідносини України та ІрануВід торговельного партнерства до катастрофи літака МАУ та постачання дронів для вбивства українців – як розвивалися відносини України та Ірану.

При цьому, Арестович вважає, що країна-агресор, навіть при використанні по 100 безпілотників на добу, може активно атакувати Україну протягом місяця.

«З огляду на те, що будуть певні перерви, то 2-3 місяці вони можуть нас «кошмарити» в такому режимі, як сьогодні, аж бігом. Неприємна історія, і тут дуже принципово постало перед нами питання зенітної артилерії», - сказав він.

Водночас, радник ОПУ також зазначив, що росія «знайшла ключ» до протиповітряної оборони України, змушуючи її витрачати велику кількість ракет по дронам-камікадзе.

Нагадаємо, що вранці 17 жовтня росія атакувала Київ та область іранськими дронами-камікадзе. Декілька вибухів пролунали у Шевченківському районі столиці.

Мер Віталій Кличко повідомив, що у місті зафіксували 5 влучань дронів, у тому числі по житловому будинку у Шевченківському районі. Також відомо про пошкодження енергетичних об'єктів.

За словами Кличка, всього у бік Києва вранці було випущено 28 дронів-камікадзе. Більшість із них збили, але п'ять долетіли.

У результаті атаки на Київ загинули чотири особи, серед яких – чоловік і дружина, які чекали на дитину. Жінка була на шостому місяці вагітності.

Раніше в Офісі президента заявили, що Іран несе пряму відповідальність за вбивства українців. Просто запровадити нові санкції проти цієї країни буде замало.

Після атаки дронами на Київ у понеділок, 17 жовтня, очільник МЗС України Дмитро Кулеба попросив країни ЄС надати більше ППО Україні та запровадити санкції проти Ірану.

Згодом, стало відомо, що МЗС офіційно звинуватило Іран у співучасті в агресії проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: