Не наражайте себе на небезпеку: Монастирський закликав залишити збиття дронів спеціалістам

Читать на русском
Українців, які мають власну зброю, закликали не збивати ворожі дрони, а залишити цю справу військовим і поліцейським.
Укрінформ

Українців, які мають власну зброю, закликали не збивати ворожі дрони, а залишити цю справу військовим і поліцейським.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив про це в етері телемарафону.

Міністр попросив українців не наражати себе на небезпеку і не намагатись збити дрон власноруч. Він наголосив, що вірогідність збиття безпілотника не підготовленою людиною з пістолета, є надзвичайно малою.

«Фактично вірогідність такого збиття дрона є надзвичайно малою, а небезпека, якщо, наприклад, неосвічена людина буде зі зброєю стріляти вгору, перевищує ту можливість збити, яка може бути в цьому випадку. Хочу звернутися до містян, хто володіє зброєю, про те, що з пістолета, карабіна, не варто стріляти поміж багатоповерхівок. Це може призвести до травмування і до біди більшої, аніж можливість збити безпілотник», – розповів Монастирський.

У разі виявлення переміщення ворожих БпЛА громадян закликають сповіщати поліцейських.

Раніше повідомляли, що радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко закликав використовувати громадян власну зброю та намагатись збивати безпілотники самостійно.

Зауважимо, що після атаки Києва дронами-камікадзе 17 жовтня мережею почало ширитись фото, де чоловік нібито збиває безпілотник власною зброєю з балкона. Однак це виявилось фейком.

Росія сьогодні вранці атакувала центр Києва дронами-камікадзе. У місті зафіксовано чотири прильоти. Є влучення по житловому будинку у Шевченківському районі. Наразі відомо про трьох загиблих, четверо постраждали. Ще 19 людей вдалось врятувати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: