У Міноборони зробили важливе попередження щодо фотозйомки уламків дронів

Читать на русском
Не можна знімати та викладати у мережу уламки збитих дронів-камікадзе, на яких видно серійний номер БПЛА.

У Міністерстві оборони пояснили українцям, чому не можна знімати та викладати у мережу уламки збитих дронів-камікадзе, на яких видно серійний номер БПЛА.

Як повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр, сьогодні кілька таких знімків все ж таки потрапили в мережу.

Не наражайте себе на небезпеку: Монастирський закликав залишити збиття дронів спеціалістамУкраїнців, які мають власну зброю, закликали не збивати ворожі дрони, а залишити цю справу військовим і поліцейським.

«Сьогодні Україну знову атакували іранські дрони-камікадзе. Згодом деякі користувачі соцмереж виклали фото уламків збитих Шахедів. Начебто нічого страшного немає - ми пишаємося роботою нашої ППО. Але ми маємо думати трохи вперед», - зазначила вона.

За словами Маляра, якщо на фото видно бортовий номер ворожого безпілотника, то противник може отримати важливу для нього інформацію - чи долетів певний апарат до мети, чи ні.

Заступник міністра оборони також нагадала, що важливо не робити на фото прив'язку до місцевості, щоб не було зрозуміло, де саме було знято збитий дрон.

Нагадаємо, росія вранці 17 жовтня атакувала Київ 28 дронами-камікадзе, п'ять із яких змогли долетіти та вибухнути у місті. Внаслідок ударів було зруйновано житловий будинок у Шевченківському районі.

За останніми даними, загинули чотири особи, серед яких сімейна пара, яка чекала на дитину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: