В «Укренерго» розповіли, чи будуть сьогодні аварійні відключення електрики

Читать на русском
Поки що енергопостачання в усіх областях України вдалося стабілізувати та аварійні відключення не плануються.

Сьогодні, 13 жовтня, ні вранці, ні ввечері введення графіків аварійних відключень електроенергії поки що не планується.

Про це повідомив голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький.

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

«Це стало можливим, по-перше, завдяки тому, що фахівці «Укренерго» та обленерго стабілізували енергопостачання на у всіх областях України. А, по-друге, тому, що українські громадяни, зокрема і мешканці центру України, ввечері ощадливо споживали електроенергію. За що ми їм дуже вдячні. Разом ми вистояли у напевно найбільшій ракетній атаці на енергетичну інфраструктуру в історії», – написав Кудрицький.

Проте, українців, як і раніше, закликають зменшити споживання в періоди пікового навантаження в енергосистемі: вранці з 8 до 11 та ввечері з 17 до 23 години.

«Ми, як і раніше, рекомендуємо, за можливості, перенести користування потужними електроприладами на нічні години, коли рівень споживання в енергосистемі найнижчий. Це допоможе нам стабілізувати енергосистему і безпечно пройти опалювальний сезон цієї зими», – додав він.

Нагадаємо, як заявив міністр енергетики Герман Галущенко, близько 30% енергетичної інфраструктури країни цього тижня було вражено масованим ударом російських ракет.

На тлі ушкоджень інфраструктури Україна припинила експорт електроенергії.

На інфографіці можна побачити, як підготуватися до аварійного відключення електрики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: