Українців знову просять зменшити споживання електроенергії ввечері

Читать на русском
Глава Кабміну знову звернувся до всіх українців із проханням знизити споживання електроенергії у вечірні години – з 17 до 22.

Уряд продовжує просити громадян та бізнес знизити споживання електроенергії у вечірні години.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду у середу, 12 жовтня.

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

«Сьогодні я ще раз хочу звернутися до всіх українців із проханням знизити споживання електроенергії у вечірні години. Ми вдячні всім, хто вчора та позавчора ввечері свідомо знизив споживання електроенергії. Сумарно економія становила 10%. Ми також дякуємо мерам, головам громад, які відповідально поставилися до зменшення електроспоживання у громадах», – сказав Шмигаль.

За словами прем'єра, щоб уникнути планових відключень, бажано знизити споживання електроенергії з 17 до 22 години в цілому по Україні на 25%.

«Тому звертаємося до бізнесу з проханням долучитися до свідомого споживання та у зазначений період вимикати зовнішню світлову електрорекламу та інші енерговитратні прилади», – сказав він.

Нагадаємо, внаслідок масової ракетної атаки росії 10 жовтня в Україні було пошкоджено об'єкти інфраструктури. Українців два дні поспіль закликали наскільки можна зменшити навантаження на електромережі.

У деяких містах, зокрема Києві, запровадили віялові відключення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: