Резніков: Перший пункт у порядку денному «Рамштайн-6» – посилення ППО України

Читать на русском
У Брюсселі стартувала підготовка до зустрічі Рамштайн. Перший пункт на порядку денному – посилення систем ППО України.

У Брюсселі сьогодні розпочалася підготовка до чергової зустрічі у форматі «Рамштайн». Перший пункт на порядку денному – посилення систем протиповітряної оборони України.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков у Twitter у середу, 12 жовтня.

Системи протиповітряної оборони IRIS-T та NASAMS: чим відрізняютьсяЩо спільного та чим відрізняються системи протиповітряної оборони IRIS-T та NASAMS – на інфографіці.

«Розпочинається наша робота в рамках Контактної групи з питань оборони України «Рамштайн 6» та зустрічі міністрів оборони НАТО. Також маю важливі двосторонні зустрічі. Пункт №1 на сьогоднішньому порядку денному – посилення ППО України», – написав він.

Також стало відомо, що перед початком засідання міністрів оборони у форматі «Рамштайн» Резніков зустрівся з головою Пентагону Ллойдом Остіном.

«Перш ніж розпочати наш порядок денний, я був дуже радий зустрітися з моїм добрим другом та українським колегою, міністром Олексієм Резніковим. Ця контактна група – зібрання майже 50 країн – є постійним доказом того, що світ об'єднаний навколо вас», – зазначив Остін у Twitter.

Нагадаємо, після масованої ракетної атаки росії на Україну 10 жовтня президент США Джо Байден пообіцяв надати Києву додаткові системи ППО.

Напередодні стало відомо, що Україна отримала першу з чотирьох обіцяних німецьку систему ППО IRIS-T.

Резніков підтвердив, що система протиповітряної оборони IRIS-T та ще 4 РСЗВ HIMARS вже в Україні. Також очікується прибуття американських NASAMS.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: