Терору треба відповідати силою на всіх рівнях – Зеленський

Читать на русском
Володимир Зеленський прокоментував резолюцію ПАРЄ про визнання російського режиму як терористичного. Крім того, він розповів про зустріч з представниками Міжнародного комітету Червоного Хреста.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський прокоментував рішення Парламентської асамблеї Ради щодо визначення російського режиму як терористичного. За його словами, терору треба відповідати силою на всіх рівнях.

Про це глава держави заявив у вечірньому відеозверненні.

Президент підкреслив, що резолюція ПАРЄ є політичним сигналом всім державам світу про те, що режим путіна є терористичною організацією, що захопила, зокрема, саму росію.

«Клуб підтримки» росії: які країни Генасамблеї ООН голосують проти проукраїнських резолюційЯкі країни Генеральної асамблеї ООН голосують проти резолюцій, які засуджують дії росії в Україні – на інфографіці. Крім самої рф, постійно це роблять Білорусь, Північна Корея, Сирія.

«Терору треба відповідати силою на всіх рівнях: і на полі бою, і санкціями, і юридично. Ми створимо спеціальний трибунал щодо злочину агресії росії проти України й забезпечимо роботу спеціального компенсаційного механізму, щоб росія своїми активами відповіла за цю війну», – наголосив Зеленський.

Також глава держави розповів про зустріч в онлайн-форматі з представниками Міжнародного комітету Червоного Хреста та інших міжнародних організацій, які займаються питанням звільнення полонених. Він зазначив, що цей комітет не є клубом із привілеями, тому потрібно негайно виконувати роботу.

«Є Оленівка. Фактично концтабір, у якому утримують наших полонених. Потрібен доступ до них, як це й обумовлювалося. Червоний Хрест може це здійснити. Але потрібно намагатися це здійснити. Україна готова сприяти цьому», – додав президент.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію на підтримку України. У документі російський режим визнається терористичним.

Також Генеральна асамблея ООН ухвалила резолюцію, яка засуджує незаконну анексією росією тимчасово окупованої території 4 областей України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: