Росії пора офіційно присвоїти статус країни-терориста – Зеленський

Читать на русском
Зеленський нагадав про те, скільки людей 14 липня загинуло в результаті удару рф по Вінниці. Серед цих людей не було жодного військового - тільки цивільні люди
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Після сьогоднішнього ракетного удару по Вінниці, який здійснили російські військові злочинці, світ повинен визнати росію країною-терористом. Вже дуже давно пора це зробити.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 14 липня.

«Жодна інша держава світу не становить такої терористичної загрози як росія. Жодна інша держава світу не дозволяє собі щодня знищувати крилатими ракетами та реактивною артилерією мирні міста і звичайне людське життя» - сказав він.

Удар по Часову Яру став ще одним актом російського терору в Україні – ЗеленськийЗеленський пообіцяв, що жоден російський злочинець, винний у завданні терористичних ракетних ударів по українських містах, не піде від покарання

Зеленський нагадав про те, скільки людей 14 липня загинуло в результаті удару рф по Вінниці. Серед цих людей не було жодного військового - тільки цивільні люди, в тому числі діти, серед інших загинула маленька дівчинка.

«Росія обірвала життя дівчинки якраз в той час, коли в Нідерландах, в Гаазі, проходила конференція з російських воєнних злочинів. Конференція, на якій вирішували, що потрібно зробити, щоб кожен російський військовий був покараний. Чи пам'ятаєте ви хоча б якусь іншу терористичну організацію, яка дозволяла б собі таку зухвалість? Вбивати саме тоді, коли її попередні злочини є предметом міжнародного обговорення» - додав він.

Зеленський закликав світ визнати hосію терористичною країною, додавши, що якби hосія вдарила ракетами по Далласу або Дрездену, їй моментально б присвоїли такий статус. Тому світу пора відреагувати дуже жорстко і припинити спускати Росії з рук воєнні злочини, оскільки безкарність стимулює росіян здійснювати все нові та нові терористичні акти.

Нагадаємо, сьогодні вранці у Вінниці прогриміли кілька вибухів. По центру міста вдарили три російські ракети. В результаті ракетного удару, крім будинку побуту «Ювілейний», також частково зруйнований медично-діагностичний центр. На парковці біля згоріли десятки машин.

В результаті ракетного удару по Вінниці в четвер, 14 липня, вже загинуло 23 людини, з них троє дітей. 115 осіб звернулося за допомогою, 64 госпіталізовано. Майже 40 осіб вважаються зниклими безвісти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: