У ПАРЄ відреагували на намір окупантів провести судилище над українськими військовими

Читать на русском
У ПАРЄ різко засудили намір країни-агресора провести судилище над полоненими українськими військовими у Маріуполі.

У ПАРЄ різко засудили намір країни-агресора провести судилище над полоненими українськими військовими у Маріуполі.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими у Telegram.

За словами європейських парламентаріїв, після теракту в Оленівці росія шукає нові методи для виправдання своїх злочинів. Проте за Третьою Женевською конвенцією 1949 року та Додатковим протоколом військовополонені вважаються захищеними. Це є основними нормами гуманітарного права.

Чи наважиться росія вчинити «суд» над українськими військовополоненими у Маріуполі: думка експертаПолітолог припустив, чи наважиться росія вчинити «суд» над українськими військовополоненими у Маріуполі на День Незалежності.

Також у ПАРЄ обурені кадрами кліток, в яких окупанти збираються утримувати українських захисників під час судилища. Делегати закликали Раду Європи засудити такі дії росії, а також активізувати пошук та затримання російських злочинців.

Підтримали декларацію, окрім України, парламентарі з Азербайджану, Швеції, Литви, Латвії, Естонії, Франції, Польщі та Румунії.

Також у ООН «дуже стурбовані» запланованим самосудом над українськими військовополоненими.

Раніше стало відомо, що російські окупанти готують самосуд над українськими військовими в Маріуполі. Провести судилище збираються на сцені місцевої філармонії, де вже встановили тюремні клітки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: