ПАРЄ офіційно вигнала Росію зі свого складу та закликала передати Україні системи ППО

Читать на русском
Рішення прийняли практично одноголосно - 216 голосами при трьох утрималися. При цьому заяву Росії про самостійний вихід зі складу ПАРЄ було проігноровано
Ілюстративне фотоua.news

Парламентська асамблея Ради Європи прийняла рішення офіційно вигнати Росію зі складу Ради Європи. Також ПАРЄ закликала надати Україні засоби ППО, щоб країна могла захищати своє небо від російських літаків і ракет.

Про це повідомив народний депутат України Олексій Гончаренко у своєму Telegram.

Він зазначив, що рішення прийняли практично одноголосно - 216 голосами при трьох утрималися. При цьому заяву Росії про самостійний вихід зі складу ПАРЄ було проігноровано, її вигнали з дотриманням всіх процедур, щоб агресор не зміг уникнути законного покарання. 17 березня Комітет міністрів Європи прийме фінальне рішення.

Росії не буде. Колонка Леоніда ШвецяТе, що відбувається зараз з Росією, є злочином у багатьох відносинах, і один з важливих наслідків – втрата будь-яких перспектив молоддю, крім найсумніших, а то й трагічних.

ПАРЄ рекомендувала вигнати РФ з Ради Європи, оскільки дії Росії не сумісні з принципами організації. На жаль, до кінця 2022 року Росія залишиться учасником організації, тому потрібно прискорити розгляд позовів проти Росії в Європейському суді з прав людини.

Попри те заяву Росії про «самостійний вихід з організації», ПАРЄ продовжить підтримку всіх інститутів, які будуть боротися з диктатурою президента РФ Володимира Путіна. Фінансувати цю боротьбу будуть всі члени Ради Європи. Також буде посилена підтримка країн, які прийняли велику кількість біженців з України.

Нагадаємо, що 15 березня генеральному секретарю Ради Європи вручили лист Міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова про вихід Росії з РЄ. Виходячи з Ради Європи, Росія денонсує Європейську конвенцію про права людини, заявив глава Міжнародного комітету Держдуми Слуцький.

Нагадаємо, через напад на Україну РФ вже призупинили членство в Комітеті міністрів Ради Європи та у Парламентській асамблеї Ради Європи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: