Суд відстрочив сплату штрафу засудженим ексдиректором державного елеватора

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив подання одного з відділів Центру пробації про  розстрочку виконання судового рішення.

Вищий антикорупційний суд дозволив засудженому колишньому директору філії «Партизанський елеватор» АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» Володимиру Деркачу сплачувати 8500 грн штрафу щомісячно.

Таке рішення 5 жовтня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Подання Холодногірського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області про розстрочку виконання судового рішення засудженому (Володимиру Деркачу – ред.) - задовольнити частково. Розстрочити засудженому (Володимиру Деркачу – ред.) несплачену суму штрафу у розмірі 8500 грн на 12 місяців, сплачуючи протягом першого місяця після набрання чинності ухвалою - 712 грн, та протягом наступних 11 місяців по 708 грн», – ідеться в рішенні.

Зазначимо, що спочатку ексдиректору філії ДПЗКУ повідомили про підозру у заволодінні зерном на суму понад 14,7 млн грн. Водночас після укладання угоди про визнання винуватості обвинувачення перекваліфікували на зловживання службовим становищем, що є менш тяжким злочином та передбачає покарання до 6 років замість до 15 років у разі визнання винним у заволодінні майном.

Нагадаємо, за версією обвинувачення,, у листопаді-грудні 2019 року на той час керівник філії «Партизанський елеватор» ДПЗКУ продавав зерно, яке перебувало на балансі державної корпорації, приватному підприємству.

Проте в ході досудового розслідування було встановлено, що відвантаження понад 3 тис. тон зерна відбулось без дозволу власника, а отримані внаслідок незаконних операцій кошти були привласнені посадовцем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: