Розтрата 88 млн грн ексголовою ДПЗКУ: АП ВАКС залишила виправдувальний вирок

Читать на русском
Апеляційна інстанція залишила без задоволення скаргу антикорупційного прокурора на виправдувальний вирок колишньому очільнику ДПЗКУ.
Апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила виправдувальний вирок для колишнього виконувача обов'язків голови правління ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» Валерія Томіленка та ще двох осіб, обвинувачуваних у розтраті понад 88 млн грн.

Таке рішення 19 вересня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Апеляційну скаргу прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Офісу генерального прокурора Висоцької Наталі Василівни залишити без задоволення, а вирок Вищого антикорупційного суду від 29 вересня 2021 року - без змін. Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та може бути оскаржена в касаційному порядку до Верховного суду протягом трьох місяців з дня її проголошення», – йдеться в рішенні.

Постанову винесла колегія у складі: головуючої Інни Калугіної, суддів Дмитра Михайленка та Олександра Семенникова.

Як відомо, ВАКС виправдав ексголову правління ДПЗКУ Томіленка, екскерівника ПАТ «Рокитнянський комбінат хлібопродуктів» Григорія Шквирю і колишнього очільника ПАТ «Васильківхлібопродукт» Юрія Селюченка. За версією сторони обвинувачення, Томіленко за попередньою змовою з Шквирею і Селюченком було підписано договори поставки кукурудзи у кількості 11 683 тонни з Васильківхлібопродуктом і 16,6 тисяч тон з Рокитнянським комбінатом хлібопродуктів. Надалі, достовірно знаючи про відсутність зазначеного товару на підприємстві та намірів виконувати зазначену угоду, Томіленко надав вказівки перерахувати вказаним підприємствам майже 50 млн грн, чим вчинив розтрату коштів ДПЗКУ. Так само вони нібито розтратили ще 38,55 млн грн.

Нагадаємо, 30 вересня 2019 року справу екс-глави ДПЗКУ передали до антикорупційного суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: